dimarts, 7 de maig del 2013

Inauguració d'una i acabament d'una altra.


La jornada d'avui, després d'uns quants dies sense treballar, ha estat dedicada a la inauguració de la barraca 124, o del Joan Barata, i a l'acabament de la barraca 123, o del Josep Linares.

L'obra i els obrers. Barraca 124.
Les tasques s'han portat a terme d'una forma relaxada, ja que tants dies sense posar a prova el físic, en l'art de l'aixecament de pedra, deixen l'organisme un pèl desorientat.

La celebració de finalització d'obres de la barraca 124, o del Joan Barata, ha servit d'excusa per a portar a terme la cerimònia de l'esmorzar allà mateix, rebent l'escalfor del Sol que s'escolava entre les capçades dels arbres que decoren l'entorn. El company Jordi Guillemot ha aprofitat l'ocasió per a immortalitzar el moment amb la seva càmera filmadora, la mateixa que ha utilitzat per a seguit tot el procés de reconstrucció d'aquesta barraca, amb la intenció de muntar una pel·lícula de la que no vull avançar res, però que promet molta jocosa emotivitat. Un cop finalitzada la cerimònia, el grup s'ha dividit per a encaminar-se cap a la següent fita del dia, uns cap als cotxes i els altres cap a recuperar les eines que encara romanien a l'aixopluc de la barraca de la Vidalba.
Barraca 123. Quina meravella!

Detall del paviment interior.
La barraca 123, o del Josep Linares, no es troba molt lluny de l'anterior, quasi s'arriba abans caminant pels corriols, camp a través, que fent les ziga-zagues de la pista amb el cotxe. Allà s'han tornat a trobar tots dos grups i han iniciat les tasques que els hi portaven. Uns han refet el paviment de la construcció, l'única que disposa d'aquest luxuriós extra; altres han reparat el sostre, avocant terra extreta de l'entorn; y la resta han retirat tot el brancam producte de la neteja dels voltants de la construcció. Aquell recó ha quedat molt maco, com tots els que han tingut la sort de què el grup hagi trobat un punt d'interès per a esmerçar els seus esforços. Si passeu per aquell indret, no dubteu en acostar-vos-hi, però no oblideu que aquella obra és mereixedora del respecte cap a la història de la terra, el patrimoni del poble i cap a aquest grup que es dedica a mantenir-lo de forma tant altruista.

Properament es portarà a terme la inauguració de la barraca 123, ja que el seu titular no hi era present.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada