dimarts, 11 de desembre del 2012

Fent de mainadera. Roure del Castelló




Avui el grup ha fet de mainadera. En la seva estima per la Natura, els aixecadors de pedra seca han dedicat la jornada d’avui a protegir un petit roure que, membres del Centre Excursionista de Castellar, van plantar al puig del Castelló, com a commemoració dels esdeveniments que es publicaran més endavant, en el decurs de l’any vinent, i del que es van cuidar de regar periòdicament per al seu correcte arrelament en aquell terreny, motiu pel qual aquest projecte d’arbre va resistint.

Durant el matí s’ha fet una recollida de rocs amb els que s’ha construït un mur de contenció al voltant del tendre tronc del roure, encara guiat, que, al mateix temps, permetrà canalitzar l’aigua de la pluja cap a les seves arrels. 

Donat que es tracta d’un roure urbà, la seva posada en llibertat en el medi salvatge ha de ser un pèl tutelada, ja que es troba en període d’aprenentatge per a alimentar-se correctament per si mateix. 

El puig del Castelló (576 m.) és una atalaia des de la que s’albira tota la cara est del massís de Sant Llorenç, des de La Mola fins a Roc Sereny, conformant una imatge que impacta en l’espectador. Aquesta meravellosa vista és la que es posa pel davant del jove roure plantat, que aporta un punt d’interès emocional a aquest lloc de tan gran interès paisatgístic.


1 comentari:

  1. Els llorençans coneixen el turó del Castelló amb el nom de 'Serra Alta'.
    Salut!

    JG

    ResponElimina