dimarts, 13 de novembre del 2012

Restauració de la barraca 122 o del Ferran



L’incombustible grup ha començat la restauració de la barraca número 122 o del Ferran, una de les recents troballes al Sot del Guix. 

Com en d’altres projectes, la primera tasca consisteix en netejar l’entorn i buidar el contingut de la construcció enfonsada, recuperant pedres que havien estat formant la cúpula que la tancava, tot fent una petita selecció inicial per a després ubicar-les allà on es consideri oportú, segons les seves mides i formes. Tot seguit, s’escometen les tasques d’apilar-les de nou amb una certa gràcia i sapiència tècnica.

L’esbufec i el renec són eines molt importants a l’hora de moure pedres, un ajut impagable que tensa el cos per a rebre el pes de la peça que toca ubicar. L’absència d’infants dóna llibertat absoluta a la tropa per a la utilització de les diferents accepcions de la paraula grossa que es poden trobar al diccionari Fabra, i també fora d’ell, com és el cas de “jolín” i “catxundena”.


La construcció, en avançat estat de restauració, esperarà a l’entusiasta grup per a ser enllestida en una o dues jornades més, tot depenent de la meteorologia i de les forces que s’esmercin en el projecte.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada