dimarts, 22 de maig del 2012

Seguim a la costa d'en Jan


El forat a taponar
Les obres dels grans arquitectes són una bona font d’informació. Els membres del grup, sense pretensions més enllà de les seves possibilitats, volen inspirar-se en les obres de Gaudí per a escometre el projecte de la cúpula que haurà de coronar la barraca de la costa d’en Jan.

Fins i tot s’han atrevit a fer plànols per a guiar-se en l’amuntegament de pedres, centímetre més o centímetre menys, per tal de que la simetria sigui l’element que governi aquell conjunt de forces que ha de mantenir la construcció dreta.

Mentre uns es dediquen a ubicar les pedres amb tot l’encert que els hi dóna el seu enteniment, altres s’esforcen en cercar rocs pel voltant, traginar aigua o, si els hi ve de gust, mirar el que fan els companys i animar-los amb fervor.

Els plànos secrets de la cúpula
L’hora sagrada de l’esmorzar esdevé un conclave en el que s’exposen les diferents opinions, altrament dit brainstorming, per allò d’actualitzar els processos de treball. Amb renovades energies i l’ànima plena d’entusiasme, es reprenen les obres per a veure com, de mica en mica, el forat pel que es veu el cel, des de dins de la barraca, es va fent cada vegada més petit.

En aquesta obra encara s’ha de gastar temps i forces, ja es va avisar: no és una barraca vulgar i corrent. Encara que no es conegui un amo disposat a pagar-lo, crec que la seva finalització serà mereixedora d’un bon esmorzar de forquilla. Ja ho veurem ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada