dimarts, 29 de maig del 2012

Etenció d'una urgència a la barraca 57


Avui s’ha solucionat una emergència. El grup havia tingut noticia de l’enderroc accidental d’una part de la barraca número 57 o “del Pere Cardona”, i s’ha decidit donar solució a aquesta urgència, per tal d’evitar un deteriorament més acusat en el decurs del temps.

Aquesta era una de les primeres barraques quina reconstrucció va ser escomesa pels tocats per la pedra de Castellar. És una barraca que va servir d’escola de formació en la poc valorada tasca d’amuntegar pedres amb un cert ordre, per a concloure en una construcció que pugui ser admirada. És evident que els errors hi són presents en tota fase de formació i, pot ser, és aquesta la causa de l’esllavissada que ha patit la seva paret que mira cap a llevant, al costat esquerra de la porta d’accés.

Els membres del grup s’han posat ràpidament en marxa per a escometre les tasques de restauració, aquesta vegada amb una mica més de gràcia donada l’experiència acumulada al llarg de la seva dilatada trajectòria.


Les fases han estat ràpidament completades: Estudi de la situació, neteja del camp de treball, acumulació de pedres separades per mida, recol·lecció del preuat “rípio”, consolidació de la base i amuntegament de pedres allà on han d'anar; en aquesta mena de joc del “Tetris” que suposa encaixar formes de dalt a baix, amb l’inconvenient de la irregularitat de la forma de les pedres que la natura escampa pel bosc. Finalment es restaura la terra del sostre, es taponen els forats amb petites pedres i es gaudeix de l’obra finalitzada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada