dimarts, 6 de desembre del 2011

Restauració de la barraca 105, a la Vinya del Meranges, i nova troballa

La barraca 105 l'any 2007.
 Avui s’han canviat els plans que tenia el grup per a treballar en la barraca número 51, de la Vinya del Déu, donat que el propietari no podia estan present en la reconstrucció. En el seu lloc s’ha procedit a la restauració de barraca número 105 a la Vinya del Meranges, prop del Torrent de la Penitenta, quina ubicació va ser indicada pel Joan Lleixa el 17 de juny de 2007.

Aquesta construcció tenia ensorrada part de la volta. En la jornada d’avui s’ha fet la netejar l’entorn i s’ha procedit a la seva reconstrucció, que sa finalitzat en breu tems.

La barraca 105 restaurada avui.
Mentre es procedia a la rehabilitació de dita barraca, passaren pel camí varies persones que anaven a Castellar Vell, entre els que hi havia algun caçador. Un d’aquests, que anava acompanyat del seu fill Sergi, en veure la feina que desenvolupava el grup, els va felicitar i els hi va donar referència d’una barraca que ell havia trobat mentre caçava bolets, prop d’aquell mateix lloc. Va respondre afirmativament a la petició de que indiqués el lloc on s’hi trobava i, junt amb el Joan Roura i el Joan Avellaneda, van anar a localitzar-la mentre la resta del grup continuava amb el seu treball.  

La nova troballa.
Aquesta nova barraca serà la número 119, en el catàleg de les barraques del terme, i portarà el nom del fill del caçador que la va localitzar, el Sergi. La construcció té una entrada amb arc coix i, a l’interior, es pot identificar una volta d’acostament amb arc gòtic. També disposa d’un foc a terra a una alçada de mig metro. El seu estat general es troba molt malmès i serà de dificultosa restauració.

Mentre es feia aquesta descoberta, la resta del grup va enllestir l’obra de la barraca 105 i, en retrobar-se, tots plegats es van desplaçar per a veure la nova troballa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada