dimarts, 12 de juliol del 2022

Un gripau fa de caramell

Una granota o gripau (el sexe no ha estat identificat) s'ha instal·lat al capdamunt de la barraca d'en Francesc Rius, estratègicament col·locada entre els lliris que li fan de sentinella. Aquest acte dóna per finalitzada la restauració d'aquesta barraca. 

No és coneguda la incompatibilitat de les granotes o gripaus amb les bruixes. Ans al contrari, és sabut que les fetilleres utilitzaven aquests amfibis anurs de l'ordre dels diplasiocels i de la família dels rànids, per a assaonar els beuratges que preparaven i, fins i tot, tenien la capacitat de transformar en gripau a algun carallot que se'ls creués pel davant. Això fa pensar que les bruixes no seran foragitades de les contrades que envolten aquesta barraca i, potser, es convoqui algun aquelarre al seu davant. 

El cronista és partidari de considerar gripau i no granota la figura que ha estat allà instal·lada. Les dimensions que mostra i el seu posat erecte i desafiant així li ho inspiren. Una granota tindria una figura més gràcil i estilitzada.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada