dimarts, 26 de gener del 2021

Tasques d'inspecció

Els pedrasequers són pluridisciplinaris dins del medi natural que els ha vist créixer. La seva edat mitjana és de 18 anys amb aproximadament uns 50 d'experiència, una veterania que els ha fet transitar a través de moltes vicissituds i sempre aportant nous coneixements. Aquesta peculiaritat els fa aptes tant per a restaurar barraques com per a arranjar fonts naturals o recuperar els camins que engoleix la Natura. 

En el decurs d'aquesta jornada, el grup ha decidit fer un tomb pels entorns del molí d'en Umbert, amb la intenció de comprovar el seu estat i, si calia, fer una neteja d'arítjols i bardisses. La seva sorpresa ha estat que l'han trobat net i polit, després de les tasques que han fet els operaris encarregats de condicionar el camí que acompanya el curs del riu. 

El cronista tem que, un cop arranjat aquest camí, sigui envaït pels ciclistes en detriment dels caminants, com passa habitualment en les pistes i corriols que es troben en aquest tros de món on, un bon nombre d'elements d'aquest col·lectiu sobre rodes, el fa servir cada vegada més com a pistes de competició, sense respectar velocitats ni distàncies quan troben caminants en el seu recorregut. Ells, que són els mateixos en reclamar els seus drets quan comparteixen les carreteres amb els vehicles a motor. El cronista ha constatat que molts d'ells tampoc han respectat els confinaments territorials en els diferents períodes des de l'esclat de la pandèmia. Cal reivindicar els drets dels caminants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada