dimarts, 16 d’abril del 2019

I de nou a les barraques

Una de les tasques de la jornada d'avui, molt important, ha estat la identificació de la barraca número 113, àlies “de la Marta” amb la gravació del número que li correspon a l'ampla llinda que mostra al món. L'encarregat d'aquesta tasca, armat amb el burí i el martell, ha dibuixat els números molt acuradament, deixant palesa la seva destresa cal·ligràfica.

El gruix del grup s'ha centrat en el desmembrament provisional de la barraca número 151, dedicada al company Francesc Vilaclara, qui manifesta un entusiasme excepcional en les tasques de restauració d'aquesta barraca. De moment, s'ha seguit amb la tasca de desmembrament de la mateixa, procediment d'obligatori compliment amb les barraques que es mostren malmeses en grau de sinistre total, com és el cas de la que els ocupa en el decurs d'aquestes jornades, interrompudes per les urgències ateses la setmana anterior.


Els pedrasequers han d'obrar dreturerament amb aquesta barraca. La seva estructura, no vista en cap de les restaurades fins ara, fa que es manifesti una certa curiositat i, un cop descoberts els seus secrets, els farà més savis. Els aixecadors de pedres, que són molt entenimentats, deixen de banda la pruïja i es prenen la tasca com un complement al bescantar de qui s'ho mereix, entremesclant adesiara els renecs porgadors de l'ànima. Es poden trobar associacions en les que els seus membres paguen una quota per a passar-s'ho tan bé, en canvi, aquests ho gaudeixen de franc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada