dimarts, 19 de desembre del 2017

Fent venir les ganes de treballar

Si algú pensa que les ganes de treballar són intrínseques dels pedrasequers, s’equivoca. Com li passa a qualsevol ésser viu, la tendència natural de l’humà és jeure i contemplar com es fa el borrissol al melic. L’entusiasme neix a base d’entrenament, de voluntat i de posar-s’hi.

La barraca 40 com es va trobar
El grup ha sortit, a l’hora acostumada, amb unes intencions més aviat inconcretes. Primer volien anar a la font del Pereira, després, no tenint clara aquesta primera destinació, una facció del grup ha proposat recórrer una de les rutes de can Borrell i, ja de camí cap allà, un del grup ha posat de manifest que ell havia fet aquesta ruta recentment, donant fe que tot estava en ordre. Tot i això, han arribat fins a una nova barraca, enderrocada, que ja es troba marcada al planell de les que es corresponen al domini de l’esmentada masia. Ha estat del seu grat, tot i que encara no els han vingut les ganes de treballar, l’entusiasme que dèiem. Aquesta imperiosa necessitat d’aixecar pedres els ha arribat en topar-se amb la barraca número 40, coneguda com “de les Gatoses”, costes amunt. El que no declara el corresponsal en la zona és si la cerimònia de l’esmorzat ha tingut lloc en l’ínterim del recorregut, fet que el cronista aventura a donar per bo.

Així està ara, de moment
Les renovades energies de la tropa han desfermat una activitat imparable, posant-se mans a l’obra fins que han deixat neta i polida la pila de runa, fent una inicial classificació de la pedra que formava part de l’anatomia de la barraca i netejant el camp de treballa. Tot a punt per a una propera intervenció, que no serà immediata.

L’agenda del grup inclou una obra d’encàrrec, de la que ja va deixar constància el cronista en entrades anteriors, i que s’iniciarà el dia dos de gener de 2018, que es la propera jornada laboral per caure en festiu (Sant Esteve) el dia vint-i-set de desembre pròxim. Aquest encàrrec consisteix en la construcció d’una barraca nova a l’entrada de la població veïna de Matadepera, al mig de la rotonda que distribueix el trànsit rodat a l’entrada de la població, tot arribant des de Castellar o Sabadell.

Així doncs, tingueu tots unes trapelles Festes de Nadal i una bàquica entrada d’Any Nou!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada