dijous, 16 de novembre del 2017

Celebració

Els pedrasequers celebren els seus aniversaris com la Guardia Civil fa les rondes, és a dir: per parelles. L'extraordinària jornada d’avui ha estat dedicada a la constatació del pas del temps a través del Francesc i del Ramon, que no endevinaríeu mai l’edat que tenen (i millor que no ho feu, no sigui que us passeu i l’haurem esguerrada). Com gent guerrera que són (i pot ser encara ben trempada), el grup ha estat convidat a un esmorzar al xiringuito de Les Arenes, a l’aire lliure i amb l’única calefacció que els hi pugui aportar l’astre rei, càlida responsabilitat que es va cedint a l’ànima del porró a mida que progressa l’esmorzar. Les veuetes que sortien com arraulides bafarades en arribar, es tornen greus interjeccions en la sobretaula de cafès amb gotes, moments extàtics en els que tots
tenen raó i critiquen sense mesura els seus enemistats, absents, és clar! Queda constatat que Ruavieja és el sèrum de la veritat.

Olives, patates fregides, mongetes amb cansalada, més cansalada, botifarres de dues races (blanca i negre) i pa torrat contribueixen a eixamplar els nivells de colesterol, substància pot desitjable que s’ha de rebaixar en el decurs de les jornades laborals, és a dir: trobant i aixecant pedres.

- Escolta’m un moment! I les postres?
- Ostres tu! Disculpeu però no n`he pensat en postres.

Un cop tothom reia content, fins i tot els que havien de pagar la festa, el pare carbasser va fer un anunci de transcendental rellevància: s’estava gestionant un contracte de treball. Hi havia una petició per a construir una barraca al mig d’una rotonda en una població propera, ara calia establir les condicions i es demanava opinió a l’assemblea general d’aixecadors de pedra.

- Que ens paguin l’esmorzar cada dia de treball.
- Que la pedra sigui bona, que es trobi en els límits del municipi i de mides variades.
- Que posin una placa informant dels constructors.
- Que paguin ells tot el material.
- Home! Això ja se suposa, no?

Se n’ha pres nota i la comissió negociadora presentarà les demandes en una reunió que tindrà lloc demà. Un cop sigui signat el contracte, es farà públic el lloc on lluirà aquesta nova meravella. S’ha de tenir en compte que no es tracta d’una restauració en mig del bosc, serà una construcció totalment nova en zona urbana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada