dimarts, 9 de febrer de 2016

Arranjant circuits


La tropa, en bona disposició
En la jornada d’avui s’inaugura un nou període en que els pedrasequers es transformaran en “peones camineros”, amb la intenció de fer el manteniment dels camins i les barraques que integren els diferents circuits del seu medi natural.

En aquesta ocasió, l’afortunat ha estat el tercer circuit, que s’ubica pel tros de país que toca Can Borrell. Els membres del grup han deixat el recorregut ben arranjat i polit, com per a aguantar quatre anys més.

Fent la seva feina
El cronista es pregunta per què el període d’arranjament és de quatre anys si no està vinculat a cap mandat polític. Pot ser es tracta de quelcom que ha quedat inserit a les meninges del Homo Actualis, per influència dels cicles electorals, ja sigui dels que segueixen el pròcers de la pàtria com de les juntes directives de les associacions (la junta de veïns de l’escala no, aquesta és anual). També podria ser que estigui lligat als anys de traspàs, que són tots aquells divisibles per quatre (aquest 2016 n’és), excepte els divisibles per 100 que no ho són, a excepció dels divisibles per 400 que sí que ho són, xifres rectificades gràcies a l'aportació d'un membre del grup qui, amb uns coneixements molt més amplis de la matèria, ha corregit les apuntades inicialment pel cronista. En qualsevol cas, serà qüestió de consultar-ho amb el pare carbasser el motiu d'aquest cicle.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada