dimarts, 17 de novembre del 2015

A Cal Co falta pedra! (ja s'havia avisat)

Pel davant
Els pedrasequers van i venen. Alguns falten uns dies, altres s'incorporen, el cas és que sempre es forma un grupet per a jugar amb les pedres, per a beneir-les amb el privilegi de formar part d'una barraca de pedra seca. El pedrasequers que les remenen ara passaran a la història i, pot ser, alguns romandran en la memòria impresa o digital, però les pedres sempre hi seran allà, en forma de mur, de llinda, de petxina o de caramell; honorant els que les van instal·lar al seu lloc.

Abans que el cronista li agafi un aire melodramàtic, millor serà explicar en què ha consistit l'obra d'avui. Si, com es deia al començament, han faltat uns quants obrers, també s'ha incorporat un company que havia anat a fer un vol per l'Himàlaia, a caminar, passar fred i afartar-se de dal-bhat principalment. No us podeu imaginar com es troba a faltar un entrepà de pernil per aquelles terres, en les que el cronista també va gastar uns dies de la seva vida.
Pel darrere

Entre tots han progressat amb l'objectiu d'anar tancant la barraca, tot reforçant la llinda per a que quedi una bona entrada. Com ja s'havia anunciat en cròniques anteriors, ara cal aprovisionar-se de pedra, que la que roman per allà escampada és petita i de poc profit per a l'objectiu que es proposa el grup. Però això no serà cap problema, ja que, hores d'ara, tenen més experiència en trobar pedra que en apilar-la.

L'inquilí (o inquilina)
Avui ha fet presència l'inquilí de la barraca, pot ser per a controlar la marxa de les obres. S'ha passejat per allà amb aires de superioritat, estirant el nas cap al cel i amb passes curtes però decidides. Els pedrasequers li cedien el pas, per tal de no incomodar-lo, fins que ha decidit retirar-se per a no interrompre la marxa de les obres. Hores d'ara no se sap si era mascle o femella, d' haver-se identificat coma a pertanyent al sexe femení, pot ser algú s'hauria arriscat a fer-li un petó al nas, amb l'esperança que es convertís en una voluptuosa princesa alliberada d'un cruel malefici que, ves a saber com mostraria la seva gratitud.      


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada