dimarts, 13 de març del 2012

La barraca número 5 o “Dels contraforts”

El dia d’avui ha estat dedicat a la reconstrucció de la barraca “Dels contraforts”, obra que serveix d’argument per al contingut de la pel·lícula que filma el reconegut cineasta local Josep Vidal.

La barraca estava enfonsada, amb una gran quantitat de material dins de l’habitacle que ha obligat a esmerçar una bona part de l’esforç en buidar-la, per tal d’identificar la ubicació de la porta d’accés. S’ha fet una extracció de pedres de gran volum, així com molta quantitat de “rípio” barrejat amb terra. Les expectatives de trobar un tresor entre tanta runa han quedat esvaïdes en arribar al fons d’aquell amuntegament.

Com és costum en el procediment que caracteritza al grup, també s’ha fet una neteja de tot el voltant de la construcció, eliminant bardisses i matolls.

El que escriu pot donar fe de que avui s’ha començat a suar de valent, en contrast amb el fred que havia acompanyat els treballs efectuats aquest hivern que està a punt de deixar-nos.

La setmana vinent continuaran les tasques de reconstrucció en aquest improvisat plató cinematogràfic.  

A les fotografies, per ordre d'aparició, es pot veure l'estat en la que es trobava la barraca, els preparatius per a la filmació i com hem deixat la construcció al final de la jornada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada