dissabte, 15 d’octubre del 2011

Jornades Europees pel Patrimoni

Dins de les Jornades Europees pel Patrimoni, l'Ajuntament, junt amb el Centre Excursionista de Castellar, va programar la sortida feta avui per les zones de Pla de Palau i Can Borrell.

El company Joan Roura ha guiat un bon nombre de assistents per, entre pins i bardisses, mostrar una selecció de barraques de pedra seca de les que es troben catalogades dins del terme de la població.

Les persones interessades es van trobar cap a les 9 el matí a l’Era d’en Petasques, carregats de entusiasme i de bon humor, per a ser rebuts per un didàctic Joan Roure, que va remuntar-se als segles 17 i 18 per a introduir l’afició que hi havia a conrear ceps per a produir vi, beguda que es va fer habitual per tal d’evitar les malalties que transportava l’aigua de boca. En un paisatge ben diferent del que es pot observar en aquests dies, eren visibles les barraques de pedra seca que destacaven entre les productives feixes, ara plenes d'una vegetació salvatge que amaga aquests petits tresors.

S’ha visitat un total de 19 barraques, algunes d’elles pendents de restauració. També s’ha mostrar un abelló, dos forns de calç, una cova, una bassa amb volta, dues basses de sulfat i un amagatall.

Ens plau expressar un especial agraïment a l’alcalde del municipi i a dos regidors, que ens ha honrat amb la seva presencia de forma molt propera i afable, fet que dóna un caire oficial a la defensa d’aquest patrimoni local.

A continuació podeu veure algunes imatges:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada