dimarts, 11 de juny del 2013

Prestació de serveis a cal veí. Barraca del Collet del Castell.

 A la base del turó que sustenta les restes de l'antiga construcció militar de Castell de Pera, s'observava allò que es podia confondre amb un túmul de pedres i terra, mig amagat entre una densa vegetació, que ha crescut després del tràgic incendi de l'any 2003, que es va engolir tot el que va trobar pel camí d'aquella llengua de foc, incloent la vida de cinc persones.
Inici de tasques

Doncs bé, resulta que no hi ha cap mort soterrat sota aquella runa, és una barraca de pedra seca a la que li va caure el sostre a sobre o, amb més precisió, a dins. Convidats pel company santllorencí Jordi Guillemot, donat que la construcció es troba dins del terme de la seva jurisdicció, el grup li dedicarà la seva atenció fins a retornar-li la forma que li dóna aquell aire misteriós, enllaçant el passat del conreu del vi amb el present del camp erm i inhòspit.

La trobada es fa a la porta del restaurant Caliu, de Sant Llorenç Savall, on ja es fregava les mans el titular pensant que hi anàvem a esmorzar un d'aquells sucosos plats que prepara. La comitiva  de quatre cotxes va continuar, carretera amunt, fins al trencall que es troba per sobre del kilòmetre 22 d'aquella ruta, seguint després per un camí de carro fins al peu del turó sobre el que descansa el que queda de Castell de Pera . Un escurçó va creuar la pista quan passava la comitiva, posant a la tropa en alerta per si, remenant pedres, es troben alguna d'aquestes perilloses bèsties.
Com ha quedat, de moment

Ràpidament, i en l'ordre que cadascú va entendre, es va posar en marxa aquella sincrònica màquina per a escometre les tasques que venien pel davant. Primer calia netejar l'entorn per a procedir, a continuació, al buidat de l'interior de la construcció.

Què bo!
A l'hora habitual, es va fer la parada per a l'esmorzar. Un dels membres va obsequiar el grup amb una coca i una ampolla de mistela, postres que van animar la concurrència i van fer menys feixuga la segona part. Fins i tot semblava que les pedres pesaven menys.

La continuació de les tasques requeriran el concurs de maquinaria pesada, com ara el ternal i la desbrossadora, elements que faran el camí de pujada en la propera sessió.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada