dimarts, 18 de juny del 2013

Restauració de la barraca del Collet del Castell

La màquina meravellosa
El dia ha estat particularment agradable. El grup ha matinat més de l’habitual, en previsió de les calorades que cauen de cel en aquesta etapa de l’any, però han estat recompensats amb un cel tapat per les maternals boires, que han evitat una cocció a foc lent de les ànimes que habiten aquells cossos infatigables en l’art de l’aixecament de pedra seca.

Progrés
Fresquera
La desbrossadora ha permès ampliar l’àrea del voltant de la barraca i obrir el camí que mena cap a la construcció, motiu pel qual ara es fa més còmode de transitar. Allà han esmerçat les seves energies els membres del grup, seleccionant pedres, buidant l’interior i iniciant el procés de reconstrucció d’aquells petris murs, amb la intenció de que aguantin, com a mínim, un segle més.

El company Jordi Guillemot ha tingut la deferència de portar una coca i una ampolla de vi, per a compartir en l’epilogo de l’esmorzar, postres que han estat molt ben rebudes i gaudides per aquella tropa d’aficionats a la rústega arquitectura.

Hi ha pedres molt grosses que s’han de pujar dalt del mur, això comporta la utilització del ternal i apartar els dits quan baixa la pedra, dues tasques de vital importància per a la salut de la reconstrucció i de qui la porta a terme.  




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada