dimarts, 26 de gener del 2016

Doncs ara sí: La barraca número 25 o "del Camí de Cavalls" ha estat finalitzada

Els esforçats pedrasequers han aconseguit el seu objectiu i la barraca del Camí de Cavalls ha quedat ben polida per a la seva inauguració. El Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya no ha confirmat ni desmentit la seva participació en l'esdeveniment. 

El lucernari de Toledo
Com ja s'havia anunciat, el seu sostre ha estat engalanat amb la instal·lació d'un lucernari pel que s'escola la llum, una acció totalment contestatària al que seria la litúrgia del barracaire clàssic. No és d'estil barroc i xorigueresc, como el que va construir el mestre Narciso Tomé, ajudat pels seus fills, al mur absidal del darrere de l'altar major de la catedral de Toledo, però se li assembla bastant, posant-li una mica d'imaginació, és clar. Veieu les imatges. 

A l'interior de la barraca es rep un llamp lluminós com el que deu precedir a l'aparició d'algun personatge de l'imaginari religiós, sigui la Verge Maria o el mateix Buddha, aportant un ambient de recolliment i espiritualitat que fa venir ganes d'entonar un "Al·leluia" o un "Om mani padme hum"  No podeu ni imaginar en què es converteix tot això desprès d'engolir un parell de xupitos de ratafia.
El de la barraca

La jornada ha estat completada amb la finalització de la via que comunica la barraca de Cal Co amb aquesta, corriol que flanqueja la vessant per tal de mantenir l'alçada i estalviar esforços innecessaris. Tanmateix, l'obra civil del voltant de la barraca ha quedat llesta i ben polida.

El grup, a falta d'algun membre, ha posat per a fer-se la fotografia de rigor, aquella que després veuran els seus néts i es faran un tip de riure.

A la propera jornada hi haurà canvi d'ubicació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada