dimarts, 5 de maig del 2015

Uishhh, què poquet que li falta

El cronista vol pensar que, si l'hora de plegar s'hagués entretingut un pèl badant, el forat que queda al sostre de la barraca de "La Lletrera" s'hauria tapat. Només és un pensament que se li ha instal·lat a la closca, com l'ombra d'un pecat no comès.  

Aquestes pedres pesen molt, no en tingueu dubte. Pot ser, aquesta era la causa de l'escoliosi que afectava als antics vinyataires, que gastaven més temps aixecant pedres que els esforçats pedraferits d'aquest grup, i eren condemnats a mirar cap a terra la resta de la seva vida. Això és una suposició, només una hipòtesi amb flacs arguments.

Deixem-nos de digressions i anem al gra. El mur que mira cap al sud ha estat allargat amb la nova pedra, tot dotant-lo d'una mena de columna que fa de frontera entre els dos tipus de diferent de rocs que el formen. La barraca, per la part que li correspon, ha estat engalanada amb un ràfec, que té l'aspecte del serrell d'una púber tot just en sortir de la pentinadora. Tanmateix s'ha instal·lat alguna filada més de pedra al damunt, fet que ha permès que el forat hagi quedat reduït a la mida d'un escocell, pot ser amb la idea de plantar un pi i deixar-lo eixir cap al cel. Això també entra dins de la categoria de pensaments iconoclastes, motiu pel qual no s'haurà de tenir en compte i, en el decurs de la propera jornada, el forat serà segellat amb pedres i taponat amb terra pels segles dels segles, amén. No, no m'oblido del caramell, que ja està preparat per trepar al capdamunt i fer la seva feina: espantar les volubles bruixes que habiten aquelles terres.

El certificat de garantia que ofereix el grup d'aixecadors de pedres per a les seves obres és de 100 lustres (així, ben rodons). Si la barraca pateix un enfonsament en el decurs d'aquest període, es podrà procedir a la corresponent reclamació i serà reparat de forma gratuïta, sense costos addicionals als inherents de la construcció. Bé, no s'ha de ser tan taxatiu, un esmorzar també seria ben vingut.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada