dimarts, 12 de maig del 2015

El forat de la barraca de "La Lletrera" ja és història

A vegades les intencions progressen i d'altres no, sempre en funció del que decideix la voluble i trapella Fortuna. En aquest cas ha estat la seva voluntat que triomfés la primera opció i el forat de la barraca, aquell pel qual s'escolava la llum que queia del cel, ha estat taponat amb llosses, sobre les que s'ha instal·lat el preceptiu caramell. Les bruixes ja no podran fer les seves juguesques en aquest indret, el fàl·lic símbol instal·lat al capdamunt de la barraca les foragitarà per sempre més i hauran de passar de llarg, cap a les terres on els somnis són plens de por i angoixa.

El grup d'aixecadors de pedres, una vegada més, s'ha guanyat l'esmorzar que amb tant d'entusiasme els hi prepara la Charo. Els seus membres han suportat estoicament la roent calor que brollava del firmament, treballant a braços descoberts com feia Vulcà a la seva forja. En el decurs de la jornada que ha de venir, hauran de liquidar el projecte plantant els lliris a la terra que s'ha de pujar dalt del sostre. Tanmateix hauran de finalitzar el mur de contenció que s'allarga cap al sud, utilitzant els rocs multiformes que han quedat escampats pel camp de treball. Tampoc s'ha d'oblidar l'arranjament de l'entorn, que aportarà un valor afegit al conjunt megalític.

Neix una certa por al buit que s'instal·larà en l'ànim dels apiladors de pedres, quan arribi el moment que es completi en la seva totalitat aquesta estimada construcció.

Observeu a les imatges el calibre de l'obra, una construcció que ha de perdurar en el decurs dels segles que vindran, molt més enllà de la memòria dels seus constructors i, pot ser, també dels seus promotors.


1 comentari:

  1. Benvolguts amics de la Pedra Seca: sou collunuts!
    Desde aquí al Liban els Marti's segueixen com cada semana les noticies del blog.
    Qui ho diría! Al final si que l'heu pogut tancar. I mira que era grossa!
    A Byblos, la ciutat habitada durant més anys del món, està plena de pedres mil·lenàries que daten desdel 8000a.c. Si en faltessin per fer barraca aviseu. Sino ens veiem el proper dimarts.

    Una abraçada




    ResponElimina