dimarts, 28 de juliol del 2015

Eternum aeternitas



El cronista recorda quan, de jovenet i encara creient, el mossèn li deia que podria estar condemnat al patiment etern si es tocava massa. El cronista no recorda haver-se tocat tant com per a patir aquesta condemna en vida.

"Eternitat per a sempre" (eternum aeternitas) té tota pinta de ser una redundància, però està cercada l'expressió amb tota la intencionalitat de fer més palesa la situació de condemna en la que es veuen involucrats els membres del grup. Això és pitjor que fer una barraca sense ternal ni parpalines. El propietari de l'idea ja ha manifestat que, si se l'instal·la a les meninges una de semblant, podrà ser condemnat a l'ostracisme et per vitam; sí, fins que casqui.

En el decurs de la jornada d'avui han estat finalitzades dues tasques importants, a saber:

  1. La platja ha estat netejada de canyes. Ara, qui tingui valor de ficar-se en aquelles aigües de color més que escatològic, que ho faci, la responsabilitat serà seva.
  2. S'ha obert el camí nou que uneix la sortida del gorg amb la Font del Pi. En aquest cas la Fortuna ha tingut un paper molt important, ja que es va iniciar la tasca des dels dos extrems, com es fan els túnels, i el resultat ha estat positiu. Altres dirien el contrari, ja que, si no es troben al mig, pel mateix preu fan dos túnels.

La novetat del dia ha estat la visita d'una mostela, segurament encuriosida per la frenètica activitat que es portava a terme en aquell recó de món, i de forma tan tossuda. La bestiola s'ha passejat, ha ensumat, ha entès que allà no pintava res i ha marxat per on havia vingut, no fos que encara li assignessin alguna tasca de caire submarinista. 

Es preveu que la propera jornada sigui la de la redempció dels condemnats, amb la instal·lació de la passera i l'arranjament del nou camí, ple de bardisses i canyes.

Serveixi la crònica de resum de les activitats de les dues jornades, d'aquesta i l'anterior, donada la falta d'entusiasme del cronista i saltar-se la de la setmana passada.

Sigueu pacients, que algun dia es tornaran a fer barraques de pedra seca.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada