dimarts, 14 d’abril del 2015

I ara una segona llinda

El cronista s'ha entestat en fer una doble llinda i se n'ha sortit. I encara hauria fet una tercera, que el seu heterònim més iconoclasta li demanava trencar esquemes. "- La creativitat ens fa avançar", pensa ell.

La pila de pedres que havia allà, quan es va començar l'obra, ha minvat molt, encara que la major part de peces han anat a parar als murs laterals, que estan traçats a escaire a banda i banda de la barraca. Unes paletades de terra a sobre, es planta gespa, i quedarà de pel·lícula de Disney.

Llinda en "Nurag sard"
El nombrós grup de pedraferits que s'ha format avui anava d'una banda a l'antre, sempre amb alguna intenció. Allò era el més semblant a un formiguer en primavera. Un feia rodolar la pedra que volia traslladar a l'altra banda, esquivant les cames dels companys; l'altre tractava de trobar aquella pedra que aniria bé per al forat entre dues de més grosses; un tercer assenyalava amb l'índex tot dient "- Això aquí no queda bé". I, tot de sobte, se sent una agradable veu que diu: "- Hora d'esmorzar!". I tothom cap el cobert, on la Charo havia preparat tants entrepans de botifarra com obrers s'havien congregat. Què bona! "L'oruxo branca" i el licor de farigola, elixirs que han protagonitzat la cloenda, eliminaran tota la fauna microbiana patògena que habita l'organisme dels aixecadors de pedres: això és salut!
Finestra

En finalitzar els festival gastronòmic, el grup s'ha dividit en dues seccions. La primera ha tornat a la feina, la segona s'ha desplaçat al poble per a transportar una càrrega de pedra plana, molt valuosa a l'hora de tancar el sostre de la barraca.


Prestatge interior
Es podria pensar que s'està trigant molt en construir aquesta peça, però s'ha de tenir en compte que és bastant gran de diàmetre i això implica una major exigència de dedicació i, per altra banda, no es regateja en dotar-la de detalls que la faran constar a la llista de barraques singulars. Veieu alguns a les imatges que il·lustren aquesta crònica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada