dimarts, 17 de desembre del 2013

Seguint amb la barraca número 63 o "de la carena del Paraire"

És hora de tornar a la pedra, i avui el grup s'ha afartat. Les tasques de reconstrucció de la barraca han continuat segons el pla que no s'ha establert, és a dir, cadascú fa el que li ve més de gust i s'escometen les tasques segons l'estat d'ànim, el que ve a ser com un acte de pura expressivitat, un nou tipus d'art que ens hem inventat nosaltres.

Amb la pedra acumulada pel voltant de la construcció, s'ha començar a aixecar els murs laterals, així com els contraforts que hauran d'aguantar el que vingui a sobre, sigui llinda o qualsevol altra tipus d'obra que es consideri convenient. És l'avantatge que té el no treballar sobre plànol, que s'improvisa en funció del que es presenta en cada moment i, sense arribar a les mans, permet que s'estableixi un diàleg, una mena de contrast d'opinió entre els membres del grup.

 L'esmorzar ha estat amenitzat per unes postres inesperades que, pel fet de venir com a sorpresa, ha fet que pels membres del grup passés un corrent d'entusiasme de més voltatge que l'habitual, principalment a mida que s'anava consumint el cava 1714, el de la independència, acompanyat de coca de pinyons i una xocolata de pedra que ha costat de rossegar, però que estava boníssima. Detalls que han estat aportats pels companys Quim i  Jaume.        

En el decurs del matí, no havent-se presentat cap pedra amb currículum suficient com par a optar a la plaça de llinda plana, el tancament més aclamat ha estat el d'arc format per dues lloses o encavallades, per a la qual cosa s'ha hagut de muntar una parafernàlia de suports que aguantessin la inclinació de cadascuna de les lloses, alhora que es protegien els peus dels membres del grup que es trobaven més a prop de la porta.


La barraca va agafant forma, poc a poc, i la seva conclusió haurà d'espera a que es liquidin les festes que s'han de transitar en aquestes dates, en les que s'haurà fet una bona acumulació d'energia a l'organisme per a continuar aixecant pedres l'any vinent.

Bon Nadal i Bon Any a tothom!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada