dimarts, 19 de juny del 2012

La cintra de la barraca 013 ja treballa


 La cintra que donarà forma a la cúpula ja està ubicada on li pertoca. Ha estat necessària una tasca de rústega fusteria per tal de que els pilars que l’aguanten es recolzin entre ells. Aquesta cintra farà que es puguin col·locar les pedres a més velocitat, donat que les aguantarà al seu lloc fins al moment en que la pedra clau reposi al forat central, com el tap d’un pom de delicat perfum.

Esquivant afamats mosquits, que no s’aturen davant la protecció d’una samarreta o un pantaló fi, els aixecadors de pedres han avançat el que les seves forces i el matí han donat de marge. Ara faltarà trobar pedra suficient com per a folrar la cúpula d’una forma digna, fet que no espanta els membres del grup, que han eixit amb èxit de situacions més complicades.

També caldrà reposar el mànec del pic, que ha estat esberlat per l’incontrolable embat d’un company, en el seu afany d’arrencar una pedra de la mare Terra, que es resistia inútilment a canviar de lloc.

Aquest dia s’ha assolit un rècord d’assistència. Han estat onze els obrers que s’han presentat a l’obra, de forma totalment voluntària i altruista, per a dedicar-se al que els hi venia de gust entre les tasques a les que s’ha de fer front: Ara me’n vaig a buscar aigua, ara arreplego pedres petites, ara ... Ep! Tothom quiet que toca esmorzar.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada