dilluns, 11 de juny del 2012

La barraca de la Costa d’en Jan progressa adequadament


Podem dir que la barraca de la Costa d’en Jan progressa adequadament. Les tasques són feixugues i els obrers s’ho prenen amb la calma que els hi demana el físic que carreguen. 

Avui, el vehicle que transportava el material ha pogut travessar els obstacles que li barraven el camí, gràcies a la intervenció dels auxiliars i la perícia del conductor, que ha tingut l’habilitat de sortejar pedres, xaragalls i d’altres elements que la Natura construeix de forma desordenada.

Un cop arribat el grup que venia motoritzat, s’ha procedit a tallar tres pilars de fusta de 1,85 metres per a suportar la cintra, enginy que haurà de suportar ordenadament les pedres que tancaran la cúpula de la barraca. Aquest element auxiliar ha estat construït pel Josep Linares, un fuster del poble que col·labora de forma altruista amb els veterans aixecadors de pedres.

El Centre Excursionista de Castellar aporta el peculi necessari per a les despeses corrents de material, que són minses i limitades a aquesta obra. Gràcies a aquest material, s'ha ubicat un bon nombre de pedres allà on toca, amb la precisió que dóna el sentit comú, per a tancar una mica més aquell forat neguitós de cúpula. 

La magnitud d’aquesta obra es mereix una aparició de la Verge o de Buda, tant és, que converteixi aquesta barraca en un punt de peregrinatge per als malats de pedra.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada