dimarts, 6 de febrer del 2024

L'exercici dels dimarts bellugant pedres

Encaixar les pedres es una tasca en la qual no tothom reïx. Cal observar la ubicació de destí i, mentalment, imaginar la pedra que podria anar bé allà. Després ve la tasca de recerca entre el material que es disposa in situ, fent un primer cop d'ull amb la imatge de l'espai al cap, i intentar fer-la coincidir amb alguna de les peces que s'hi troben per allà escampades. Cal tenir memòria visual, percepció mental de les mides i sort. Altrament es pot fer servir la maceta i l'escarpra per a obtenir la forma desitjada.

La jornada d'avui ha estat dedicada a fer créixer les parets de la barraca d'en Ramon Vila, afiliada al catàleg de les barraques locals amb el número 143. De passada, com que la mà d'obra és abundant, es va netejant l'entorn de bardisses per a obrir un espai al voltant de la construcció, el qual, com un passe-partout, permeti realçar la figura de la barraca.

La fama dels pedrasequers i la seva encomiable tasca està arribant a terres forasteres. Avui s'ha unit al grup una persona vinguda de Sant Boi de Lluçanès.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada