dimecres, 21 d’abril del 2021

Una de nova a Sant Llorenç Savall

Els pedrasequers tornen a la seva feina, que és la de remenar pedres per a bastir barraques, ja sigui en concepte de restauració com en concepte de nou projecte. 

En aquesta ocasió, el grup s'ha engrescat en la construcció d'una barraca nova al costat del cementiri de Sant Llorenç Savall. De moment compten amb un estoc de pedres per a anar fent, tot i que, com és habitual, faltarà pedra i s'haurà de cercar allà on sigui possible. El cronista creua els dits per a que no els hi passi pel cap la possibilitat d'aprofitar pedres que es trobin dins del cementiri, per molt maques i planes que siguin. 

La feina inicial ja està feta, que és delimitar el perímetre que ocuparà la barraca i iniciar una primera filada de pedres ben grosses, que hauran de suportar les filades que s'aniran acumulat a sobre seu. Es pot dir que té una certa semblança amb les construccions que fan els castellers, instal·lant a la base del castell els cossos més forçuts que, mossegant la solapa de la dessuadora, aguantaran tot el que vagi grimpant cap amunt fins a l'enxaneta amb un lliri a la mà.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada