dimecres, 4 de juliol del 2018

Les bruixes ja són amatents

S'acosten les vacances i els pedrasequers no volen deixar la feina pendent. Des del passat 15 de maig, que es va posar la primera pedra, l'obra de la barraca ha estat finalitzada avui en un treball intensiu d'aquests últims tres dies del jove juliol. Està previst plantar la tofa de lliris al sostre la setmana vinent, tasca que donarà per finalitzada la part a la que s'havia compromès el grup dins del projecte, ja que també es poden donar per finalitzats el quilòmetre zero del torrent de Colobrers i la gran “C” del marge de la ronda. Ara li tocarà al promotor (el que posa els pistrincs) arranjar la part de jardineria que el completa, esperant que sigui substituït l'estramoni per algun peu de cep local, que no és tan perjudicial per a l'organisme.


Cal destacar el caramell electrònic que s'ha instal·lat al capdamunt de la barraca que, a mode d'antena, en lloc d'espantar les bruixes, que faran eixam al seu voltant embadalides per la novetat, les hi xuclarà l'energia i la transformarà en la llum que il·luminarà l'interior d'aquest catau en arribar l'hora de la foscor. I aquesta claror atraurà la delicada falena per a fer niu entre les misterioses pedres, i glatint les seves ales d'argent escamparà espurnes d'estels en una petita constel·lació.
La celebració

Els pedrasequers podran començar els seu període de descans anual cofois pel magnífic resultat de la seva tasca, estat d'ànim que pot justificar una pítima de ratafia, a mode de celebració, en la que estaria disposat a participar el cronista amb una certa moderació.

Més endavant caldrà vetllar per la conservació de l'obra, evitant que l'entorn sigui pol·luït o la barraca esbucada pel vehicle d'algun conductor amb la sang adobada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada