divendres, 19 d’agost del 2016

Nova troballa. Barraca número 142 dedicada al Josep Mª Torras i l’Anna Pallejà

Alguns pedrasequers no fan vacances i dediquen el seu temps a la recerca i localització de nous elements construïts en pedra seca, activitat que ha donat un resultat molt interessant.

En un acte de col·laboració entre els conservadors de la memòria, quines cames cansades no els permeten els desplaçaments que requereixen les tasques de prospecció, i els que encara poden desplaçar-se entre matolls i bardisses amb una certa agilitat, s'ha fet la troballa d’una construcció molt maca i singular: una barraca amb avancé o, dit d’una altra manera, una barraca de dos cossos, com es pot veure a una de les imatges que s'adjunten.

L'accés, un pèl complicat en el moment de la prospecció, ha estat simplificat gràcies al sender que han obert els incansables aixecadors de pedres, transitable amb molta més comoditat.

Cal agrair les indicacions d’en Josep Sors per a la troballa, soci amb més antiguitat de la nostra entitat i etern col·laborador en les tasques de secretaria. Les fotografies són del també soci veterà Jaume Torrens, l'esquema és obra del màster pedrasequer Joan Roura.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada