dimarts, 26 de juliol del 2016

La barraca “del Roldora”, quasi a punt

Si algú tenia dubtes sobre la eficiència (màxima eficàcia amb el mínim de recursos) dels pedrasequers, els exemples que es van exposant en aquest bloc li faran veure, de forma totalment diàfana, que està equivocat.

La barraca número 139, o “del Roldora”, ha passat de l'estat lamentable en el que es va trobar a una construcció digna de ser visitada, tot i que l'entorn no ajuda gaire a gaudir el moment en la seva plenitud.

Tot i que la tropa ha estat reduïda a la mínima expressió, degut a les baixes documentades d’una bona part dels aixecadors de pedra, la barraca ha anat pujant de mica en mica, quasi sense renecs ni baralles. Fins i tot, les pedres s'han aliat amb els abnegats obrers, encaixant una darrere l'altra sense gaires complicacions, només les hi faltava pujar elles soles. S'ha de tenir en compte que és la primera barraca refeta pel grup amb pedres de quars i llicorella, motiu que fa trobar-se cofois els seus membres en veure el magnífic resultat, tasca que han finalitzat tot just abans que s'escalfessin massa les eines al sol, moment en el que han sortit esperitats.

La reconstrucció es donarà per finalitzada quan la barraca sigui coronada amb els lliris i li sigui atorgat el número corresponent, gravat a la solapa com una medalla al mèrit barracaire.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada