dimarts, 14 de juny del 2016

Barraca tancada i a fer de llauners

La bonança del clima permet enllestir les tasques en mig del bosc amb una certa comoditat. La barraca 81 o “d’en Víctor” ha quedat totalment reparada i, a sobre de la llinda, s’ha tornar a ubicar la fotografia que mostra l’avi Víctor amb el seu net Francisco, que el nét del primer va col·locar allà com a mostra d’agraïment als pedrasequers que l’havien restaurada.

Aquesta primera tasca no va ocupar gaire temps de la jornada laboral del grup i va servir per a obrir la gana que va ser apaivagada amb l’esmorzar i la gresca de rigor.

Posteriorment, el grup va adreçar les seves passes cap a la Font dels Avellaners, que presentava una fuga d’aigua. Realment aquesta és una font falsa, ja que l’aigua no surt d’allà mateix sinó un pèl més amunt i de diversos corrents, que són canalitzats cap a la font per mitjà d’un sistema de canonades. Doncs resulta que aquestes canonades, que són corrugades i de 30 cm. de diàmetre, s’havien omplert d’arrels que no volien sortir, motiu pel qual s’ha desenterrat totes les conduccions i ara toca reparar-ho com cal, feina que pot comportar tres o més jornades.

1 comentari:

  1. Be, la canonada es una mica mes modesta, de uns 8 cm. Sent pot traure la conclusió que el tub corrugat no es recomanable per aquest afer.

    ResponElimina