dimarts, 15 de desembre del 2015

De la barraca 26 a la 25, sense descans

A la barraca de Cal Co, que llueix el número 26 grava a una pedra de la seva porta, s'havien de finalitzar les tasques per a deixar-la en estat de revista. Calia fer-li una corona de pedres per aguantar la terra en la que es plantarien els lliris, plantes que s'havien recollit pel camí d'un talús de la carretera que mena cap a aquelles contrades.

Dividit el grup en dues seccions, la primera ha atès les esmentades tasques, mentre la segona ha adreçat les seves passes cap a la veïna barraca del Camí dels Cavalls, que ha estat premiada amb el número 25 en la voluble fortuna de la catalogació de les barraques.

El grup ha reunit les seves dues seccions a l'hora litúrgica de l'esmorzar, al peu de la primera barraca, on s'havia mogut una gran pedra per a fer de seient al costat de la porta, lloc honorífic que ha estrenat un membre del grup que havia aportat una idea enginyosa per a moure aquell gran roc. Un cop conclòs aquest moment iniciàtic, s'ha procedit a la cerimònia de fotografiar el conjunt, pel gaudi de les generacions futures.

La segona construcció compta amb una alzina que li ha crescut en el ben mig de la seva planta, fet que ha produït un intens debat entre els membres del grup sobre si deixar-la allà, i que sobresurti per sobre del sostre de la barraca com un plomall, o tallar-la i mantenir el rigor barracaire de sostres sorrencs amb lliris i caramell. El cronista, deixant-se portar pel seu heterònim iconoclasta, opina que s'hauria de deixar allà l'arbre, fins i tot ha proposar mantenir visibles les arrels que quedaran a l'aire en netejar el fons de la barraca, però tot fa pensar que no tindrà èxit aquesta segona proposta. Quan estigui enretirada tota la runa de l'interior de la barraca serà emès el veredicte definitiu.

S'ha avançat en la neteja del voltant, en el buidat de l'interior, en la classificació de pedres, en la localització de la porta y en la identificació de la llinda.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada