divendres, 11 de gener del 2013

Seguim restaurant la barraca 98 o “de l’Agnès




La jornada d’avui s’ha dedicat a les tasques corresponents a la restauració de la barraca 98 o “de l’Agnès”, comptant amb l’ajut de dos membres del grup de Sant Llorenç Savall, que han tingut la gentilesa d’acompanyar-nos en aquesta jornada. Gràcies Marta i Jordi.

Dins de l’anarquia que ens caracteritza, uns s’han dedicat a posar pedra, altres a netejar parts de la barraca, altres a cercar pedra i altres a obrir un camí cap la barraca de la Molsa, que es troba molt a prop d’aquesta.

A una de les fotografies que s’adjunten es pot veure l’extracció de la soca d’un pi, sospitós de culpabilitat d’haver tirat la barraca a terra, tot introduint una arrel molt grossa per una de les seves cantonades. Per altra banda, havia ocupat el lloc que li corresponia a la pedra d’aquell lloc i no permetia la restauració com manen els cànons del bon barraquer.
 
A l’altra fotografia es pot comprovar l’estat en el que ha quedat la barraca, preparada per a continuar pujant els seus murs amb la pedra que s’ha arreplegat i la que s’haurà de cercar més endavant.

Els membres del grup reflexionen sobre aquesta circumstancia de que sempre falta pedra i, on ha anat a parar la que havia estat donant cos a aquesta construcció? Són misteris del barraquerisme que no se sap si algun dia es podran desvetllar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada